چگونه ERP باعث خلق فرصت‌های افزایش درآمد می‌شود؟

چگونه ERP باعث خلق فرصت‌های افزایش درآمد می‌شود؟
فرزانه کوزه گران
4 دقیقه
۲۳ فروردین ۱۴۰۱
اولین امتیاز را ثبت کنید

همانطور که در مقاله‌ی سه مزیت اصلی سیستم‌های ERP چیست؟ نیز اشاره شد، اغلب واحدهای تولیدی همواره با مشکلاتی همچون نبود یکپارچگی داخلی، مدیریت، موجودی و… مواجه و دچار اختلال می‌شوند؛ نبود برنامه‌ریزی مشخص، عدم انعطاف‌پذیری در عملیات و گردش کارهای کند و معیوب، منجر به نارضایتی مشتریان می‌شود که تمام این موضوعات به نوبه‌ی خود می‌تواند باعث شکست کسب‌وکار شما شود. این درحالی‌ست‌که شما می‌توانید با استفاده از یک سیستم ERP مناسب منابع خود را مدیریت کنید تا برنامه‌ریزی دقیقی داشته باشید و ریسک شکست را تا حد بسیار زیادی کاهش دهید؛ در واقع از آنجا که داده‌ها و فرآیندهای شرکتی روی سیستم‌های ERP قرار می‌گیرند، کسب‌و‌کارها می‌توانند بخش‌های مجزا را با هم هماهنگ کرده و گردش کار را بهبود دهند که در نهایت باعث صرفه‌جویی زیادی در فرآیند درآمدزایی می‌شود. در مقاله هشت دلیل اصلی برای خرید یک سیستم ERP، به تفصیل به دلایل پایه ای خرید ERP برای سازمان پرداختیم. در ادامه به دلایل افزایش درآمد سازمان به کمک ERP ها می پردازیم.

بهینه‌سازی بهره‌وری

روشن است که انجام وظایفی همچون نظارت بر سطح موجودی کالا، بررسی ثبت ساعات کار، پردازش سفارش‌ها و تولید گزارش، با روش‌های سنتی، نیاز به صرف زمان زیادی دارد. همین موضوع ممکن است موجب پایین‌آمدن روحیه کارمندان و در مواردی باعث افزایش خطاهای انسانی شود؛ درحالی‌که سیستم ERP می‌تواند خسته‌کننده‌ترین فعالیت‌های سازمان‌ها را به طور خودکار انجام دهد. به‌این‌ترتیب اعضای سازمان برای متمرکزشدن بر روی اقدامات مهم‌تر، زمان و انرژی بیشتری خواهند داشت و به دنبال آن، میزان بازگشت سرمایه افزایش می‌یابد. بنابراین می‌توان گفت، ERP باعث افزایش بهره‌وری، کارآیی و در نتیجه ی آن، افزایش درآمد و سودآوری سازمان‌ خواهد شد.

افزایش رضایت‌مندی مشتریان

استفاده از سیستم‌های ERP موجب می‌شود تیم‌های مختلف کاری در سازمان با سرعت بیشتری به درخواست‌های مشتریان پاسخ دهند، دقت پردازش سفارش‌ها افزایش یابد و تحویل سفارش‌ها به موقع انجام شود.

تحویل به‌موقع محصولات به‌عنوان یکی از معیارهای مهم در تولید تلقی می‌شود، چرا که همیشه دلیل اصلی نارضایتی مشتریان، عدم تحویل به‌موقع است. تأخیر در تحویل، تحت تأثیر عوامل زیادی است که در صورت عدم وجود ERP تبدیل به مشکلی خواهد شد که فراتر از کنترل مدیریت خواهد بود.

ERP با ایجاد گزینه‌هایی برای اتوماتیک شدن هرچه بیشتر کارها، مشتریان را قادر می‌سازد تا هر زمانی که آمادگی لازم را دارند، خرید کنند. این موضوع باعث می‌شود رضایت مشتریان جلب شده و اگر مشتریان راضی و خوشحال باشند، فروش افزایش یافته و درآمد حاصل نیز چندبرابر خواهد شد.

این سیستم با فراهم‌کردن زمینه‌ای برای اطمینان از موجودی کافی برای پاسخ به تقاضای مشتریان و بهبود تجربه‌ی آن‌ها، احتمال تعامل مجدد هر مشتری با کسب‌و‌کار را افزایش داده و باعث رشد فروش می‌شود؛ در نتیجه، شرکت، خدماتِ خود را ارایه می‌کند، نتیجه مطلوبی می‌گیرد و فرصت‌های جدیدی پیش روی سازمان قرار می‌گیرد.

حفظ قیمت‌گذاری رقابتی

در عصر حاضر، بازار با رقابت‌های آشفته‌ای روبه‌روست و به همین دلیل، حفظ قیمت‌های رقابتی از اهمیت بالایی برخوردار است؛ چرا که از این طریق، گزینه‌های بیشتری در دسترس مشتریان قرار می‌گیرد و می‌توانند از میان آنها بهترین گزینه را انتخاب کنند. در این میان نرم افزارهای ERP نقش بسیار مهمی را در حفظ این قیمت‌ها ایفا می‌کنند. در واقع سیستم ERP می‌تواند نیاز مشتری را پیش‌بینی کرده و براساس زمان‌بندی‌های فروش و الگوریتم‌های پیچیده قیمت‌گذاری، فرایند قیمت‌گذاری را به صورت لحظه‌ای انجام دهد.

اگر در کسب‌وکار خود بتوانید ارائه محصولات باکیفیت را براساس قیمت‌گذاری رقابتی مدیریت کنید، نه تنها مشتریان فعلی خود را حفظ کرده اید بلکه افراد بیشتری را نیز جذب کسب‌وکارتان می‌کنید و برتری‌تان نسبت به رقبا مستحکم خواهد شد، که این موضوع افزایش درآمد و سودآوری سازمان‌ را به همراه خواهد داشت.

افزایش شفافیت و کنترل‌عملیاتی

شفافیت در امور و کنترل راحت‌تر در تمامی مراحل، از ویژگی‌های سیستم ERP برای مدیران است. ERP این قابلیت را به کاربران خواهد داد که در هر بخش از سازمان بتوانند به اطلاعات موردنیاز خود در بخش‌های دیگر سازمان دسترسی داشته باشند؛ این امر باعث می‌شود تا افراد و به‌ویژه مدیران بتوانند تصمیمات آگاهانه و به‌موقعی را بگیرند.

سیستم‌ ERP با داشتن پایگاه داده‌ای مرکزی برای ذخیره تمامی داده‌های‌مالی شرکت، مدیران را در شناسایی سود‌آور‌ترین محصولات و خدمات کسب‌وکار، بهبود جریان نقدینگی و پیش‌بینی تقاضای مشتریان یاری می‌کند.

سخن پایانی

ارزش سیستم‌های برنامه‌ریزی منابع سازمانی در دنیای کسب‌وکار امروزی، غیرقابل انکار است و امروزه سازمان‌ها با به‌کارگیری این نرم‌افزارها قادر به بهبود عملکرد سازمان و کسب‌وکارشان هستند. فرآیندهای سنتی مانند بررسی حساب‌های مالی به‌صورت دستی، دیگر به شکل خودکار انجام می‌شوند و کاربران و کارکنان نیز به سرعت از فعالیت‌های جاری سازمان مطلع می‌شوند.

با کمک ERP کسب‌وکارها قادر به تهیه برنامه‌های دقیق تولید، کنترل کامل موجودی و تسهیل زمان‌بندی هستند؛ این امر باعث هماهنگی با کانال‌های تولید می‌شود که تحویل به‌موقع و رضایت مشتریان و به دنبال آن افزایش درآمد و سودآوری را به همراه خواهد داشت.

البته این موضوع را نیز باید در نظر داشت که گرچه این سیستم می‌تواند بسیاری از مشکلات موجود را پوشش دهد، اما تنها راه‌اندازی آن کافی نیست و صاحبان کسب‌وکارها و مدیران باید ارائه‌دهندگانی را انتخاب کنند که بتوانند نرم‌افزار را بر اساس نیازهای آن سازمان، سفارشی کنند! فقط در این صورت است که ERP توانایی حل‌کردن چالش‌های موجود در سازمان شما را خواهد داشت و برنامه‌ریزی مناسبی برای شما ارائه خواهد داد.

به مقاله چند امتیاز می دهید؟
12345
Loading...
دانلود کاتالوگ
دانلود کاتالوگ