هزینه طراحی اپلیکیشن فیلم و سریال
ریحانه تهامی
5 دقیقهبه احتمال زیاد، شما یکی از میلیونها نفری هستید که در سراسر جهان هر روز از اپلیکیشن های فیلم و سریال استفاده میکنند. پس بهتر است بدانید که اپلیکیشن های فیلم و سریال در سال 2021 بیشترین تماشای فیلم را از آن خود کرده اند و کاربران با استفاده از آن در هر ساعاتی از شبانه روز و در زمان و مکانی از آن استفاده می کنند.
بیشتر بخوانید: بررسی نمونه های اپلیکیشن فیلم و سریال (فیلیمو، نماوا، نتفلیکس و…)
همه ما هنگام انتشار اپلیکیشن در بازار، دنبال بهترین قیمت گذاری هستیم. فرآیند قیمت گذاری اپلیکیشن ها کار آسانی نیست و به آمار هزینه های نگهداری نرم افزار، هزینه های اولیه، تبلیغات، پرداخت های درون برنامه ای، تجربه کاربران و فاکتورهای بسیار دیگری بستگی دارد. اگر شما شناخت مناسبی از قیمت گذاری طراحی اپلیکیشن های فیلم و سریال ندارید، پس با ما همراه باشید.
هزینه توسعه اپلیکیشن فیلم و سریال چقدر است؟
ساخت اپلیکیشن های فیلم و سریال، شامل مراحل متعددی است که در قیمت گذاری نقش مهمی دارند. قطعاً تمامی توسعه دهندگان اپلیکیشن، مایل به دریافت منفعت مالی از اپلیکیشن ساخته شده هستند که نرخ بازگشت سرمایه در ارزیابی وضعیت اپلیکیشن نقش دارد.
بیشتر بخوانید: نگاهی به ویژگی ها و امکانات اپلیکیشن های فیلم و سریال
شاید یکی از اولین سوالاتی که برندها و توسعه دهندگان اپلیکیشن فیلم و سریال هنگام راه اندازی از خود می پرسند این است که هزینه توسعه اپلیکیشن فیلم و سریال چقدر است؟ برآورد هزینه توسعه اپلیکیشن، چیزی است که در انتهای هر هزینه توسعه اپلیکیشن قرار دارد.
هر اندازه که بخواهیم برای توسعه اپلیکیشن فیلم و سریال هزینه کنیم، تنها میتوانیم تخمینی از هزینه داشته باشیم، زیرا هر فرآیند توسعه برنامه، شامل عوامل زیادی است که مجموعاً بر رقم نهایی هزینه تأثیر میگذارند. خوشبختانه چندین عامل برای تخمین هزینه توسعه برنامه وجود دارد که به شما کمک می کند تا هزینه توسعه یک برنامه را برآورد کنید.
بنابراین، تفکیک هزینه توسعه برنامه به شرح زیر است:
عملکرد و هدف برنامه:
آنچه که یک اپلیکیشن فیلم وسریال قادر است انتظارات کاربران خود را برآورده کند.
پشتیبانی سیستم عامل ها و دستگاه های تلفن همراه:
آیا اپلیکیشن فیلم و سریال تنها برای iOS توسعه خواهد یافت یا دارای نسخه اندروید نیز می باشد و چه دستگاه های خاصی را پشتیبانی می کند؟ به عنوان مثال آیفون 12، آیفون 12 مینی، سامسونگ گلکسی اس 10 پلاس و غیره.
رابط کاربری (UI) ارتباط بصری:
طراحان سعی می کنند با سنجیدن نیاز کاربران، برنامه ای ساده و لذت بخش برای کاربران طراحی کنند. طراحی باید مطابق با ذائقه مخاطبان باشد که از فونت ها گرفته تا آرم ها و نمادها در خدمت اپلیکیشن باشد.
استفاده از ویژگی های سخت افزاری گوشی های هوشمند:
باید به این نکته توجه داشت که آیا یک برنامه از ویژگیهای تلفن هوشمند مانند GPS، فناوری NFC، پردازنده کمکی حرکتی و سایر فناوریهایی که در تلفنهای هوشمند یا رایانههای تبلت موجود است، استفاده خواهد کرد یا خیر؟
پشتیبانی برنامه:
هنگامی که یک پروژه طراحی اپلیکیشن فیلم و سریال به پایان برسد، مطمئناً به پشتیبانی فنی آن نیاز است.
کاربران در ازای دریافت چه خدماتی هزینه پرداخت می کنند؟
در ابتدا باید ویژگی و مزیت های طراحی اپلیکیشن فیلم خود را با سایر اپلیکیشنهای فیلم مشخص کرد که در اولین اقدام باید بازار هدف را تحلیل کرد. باید دید که آیا افراد تمایل به پرداخت هزینه برای اپلیکیشن فیلم و سریال طراحی شده دارند یا تنها در صورتی که رایگان باشد حاضر به استفاده از آن هستند؟
در قدم بعدی باید رقبا را مورد بررسی قرار داد.در این خصوص، با بررسی قیمت گذاری رقبا برای نرم افزار فیلم و سریال، می توان به قیمت معقولی برای اپلیکیشن فیلم و سریال طراحی شده، دست یافت.
آخرین مورد که از مسائل مهم قیمت گذاری است، بحث برآورده کردن انتظارات کاربران است. باید همواره به یاد داشت که اگر اپلیکیشن فیلم و سریال طراحی شده، انتظارات کاربران را تامین نکند، باید منتظر نظرات منفی آنها بود که به دنبال آن بر روی کسب و کار تاثیر ناخوشایندی بر جای می گذارد.
مدل های قیمت گذاری برای اپلیکیشن های فیلم و سریال
همانطور که می دانید مدل های مختلفی برای قیمت گذاری اپلیکیشن های فیلم و سریال وجود دارد که در ذیل به آن می پردازیم:
مدل رایگان:
با اپلیکیشن های رایگان فیلم و سریال، همانطور که از اسم آن ها مشخص است کاربران بدون پرداخت هزینه ای به تعداد بی شماری از فیلم و سریال دسترسی دارند که با افزایش تعداد کاربران روبرو می شویم اما نقطه ضعف آن، این است که باید از سایر منابع برای کسب درآمد استفاده کرد.
رایگان به پریمیوم:
این مدل که فریمیموم نام دارد، کاربران می توانند به تعدادی از فیلم و سریال های رایگان دسترسی داشته باشند و پس از این که تشویق به استفاده از اپلیکیشن شدند، می توانند برای دسترسی به قابلیت های بیشتر با فیلم و سریال های جذاب تر به قسمت پریمیوم اپلیکیشن بروند که با این ترفند، کاربران، ترغیب به پرداخت هزینه می شوند.
تبلیغات درون اپلیکیشن:
نمایش تبلیغات درون اپلیکیشن، یکی از دیگر از راه حل ها برای کسب درآمد پایدار است که اغلب اپلیکیشن ها متوسل به آن شده اند. به عبارتی با انتشار رایگان یک نرم افزار و آمیختن آن با تبلیغات، سود بیشتری از یک نرم افزار پولی در اختیار توسعه دهنده قرار می دهد. چرا که افراد بیشتری به ترغیب دانلود رایگان، سوق پیدا می کنند.
پرداخت های درون برنامه ای:
بخش چشمگیری از درآمد اپلیکیشن فیلم و سریال به فروش محصولات در اپلیکیشن مربوط می شود.
مدل پولی:
مدل پولی، مدلی است که هم اکنون در اپلیکیشن های فیلم و سریال ایرانی همچون فیلیمو و نماوا از آن بهره می برند و برای تماشای فیلم و سریال ها ماهانه و یا سالانه باید مبلغی پرداخته شود.
سخن پایانی
از آنجا که در سال های اخیر اپلیکیشن های فیلم و سریال با استقبال کابران مواجه شده است، توسعه دهندگان اپلیکیشن فیلم و سریال را با انگیزه مضاعف برای طراحی آن تشویق کرده است.
بیشتر بخوانید: اهمیت و مزایای ساخت اپلیکیشن فیلم و سریال چیست؟
اغلب توسعه دهندگان اپلیکیشن فیلم و سریال، به نرم افزارهایشان به چشم یک منبع درآمد نگاه می کنند و این هدف اصلی محصول آنها است. در این حالت نباید فقط هزینه های اولیه ساخت محصول را در نظر گرفت، بلکه باید نگاهی هم به آینده سیاست های قیمت گذاری داشت. در صورت سیاستگذاری درست، و با وجود رایگان بودن نرم افزار، در آینده درآمد قابل توجهی نصیب توسعه دهندگان خواهد شد. بنابراین هزینه طراحی اپلیکیشن های فیلم و سریال به عوامل مختلفی همچون عملکرد و هدف برنامه، پشتیبانی سیستم عامل ها، رابط کاربری (UI) بستگی دارد که می توان آنها را براساس هزینه ی به روز رسانی ها، ورژن های آزمایشی، درآمد پرداخت های درون برنامه ای، قیمت گذاری کرد.